[ Blog Ini Aku Tak Harap Orang Faham Atau Jerit Tak Faham!!! ]

Jumaat, 30 Julai 2010

Try...

Listen to my words
Just give it a try
Never say a word when I’m trying to pour out all inside me
Have you ever been here
When I need you most to say out things wholeheartedly

And…when you begin to say
I’ll lend you both my ears
So you can feel the peace inside

Who am I…just tell me in your eyes, ooh who am I
I could only be like one of them, those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am in your eyes

Try to take a look
Don’t you fear to try
Look here right into my eyes
All at once, I can be hypnotised
Have you ever been here
When I need you most, to pour out all the pain that I’ve kept for so long

When you need me by your side
I’d never cease to wait
So you can feel the ease of mind

Who am I…just tell me in your eyes, ooh who am I
I could only be like one of them, those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am…

Please..forgive me for I’ve never thought before
To write anything that I feel inside
It is my fault
And I won’t be asking you any more
To listen to my words
To look into my eyes….. once again…oh, oh

Who am I…just tell me in your eyes, ooh who am I
I could only be like one of them, those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am…

..those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am in your eyes

Ahad, 25 Julai 2010

Never Say Never


Never say never (never never never)
Pick it up, pick, pick, pick it up
Pick it up, pick, pick, pick it up
Pick it up, pick, pick, pick it up
Pick it up, pick, pick, pick it up

You see I never thought that I could walk through fire
I never thought that I could take a burn
I never had the strength to take it higher
Until I reached the point of no return

And there's just no turnin back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
It's my destiny

I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never (ne-never say never x3)

I never thought that I could feel this power
I never thought that I could feel this free
I'm strong enough to climb the highest tower
And I'm fast enough to run across the sea

Cuz there's just no turnin back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
Cuz this is my destiny

I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never

Here we go
Guess who
J Smith and JB
uh huh
I got you lil' bro
I can handle him
Hold up, I, I can handle him
Now he's bigger than me, taller than me
And he's older than me, and stronger than me
And his arms are little bit longer than me
But it ain't on a JB song with me
I be tryna chill
They be tryna side with the thrill
No pun intended was raised by the power of will
Like Luke with the force if push comes to shove
Like Kobe with the fourth, ice water with blood (Let's go!)
I gotta be the best
And yes we're the flyest
Like David and Goliath
I conquered the giant
So now I got the world in my hand
I was born from two stars
So the moon's where I land

Yeah
I will never say never (I will fight)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never

Never say never

I will never say never (never say never)
I will fight till forever (make it right)
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up, pick it up
Pick it up, pick it up (up up up...)
And never say never (ne-never say never, never say it x3)
And never say never (ne-never say never x3)
And never say never


Selasa, 20 Julai 2010

Somebody To Love



Somebody To Love Lyrics
By Justin Bieber


Ohhhhh ohoooooo
For you i’d write a syphoney!

I’d tell the violin
It’s time to sink a swim
Watchn’ play for yaaaa!

For you i’d be
Wohaaa
But in a thousand miles just get you where you are

Step to the beat of my heart.
I don’t need a whole lot
But for you I need I

I’d rather give you the world
Or we can share mine!
I know that I won’t be the first one given you all this attention

But Baby listen,

I just need somebody to love

I-I
I don’t need to much

Just need Somebody to love.
(just need sombody to love)

I don’t need nothing else,
I promise girl I swear.
I just need somebody to love.

(I need somebody I-I need somebody
I need somebody I-I need somebody)

Everyday I bring the sun around,
I sleep away the clouds.
Smile for me (Smile for me)

I would take,
Every second,
Every single time spend it like my last dime.
Step to the beat of my heart.

I don’t need a whole lot
But for you I need I
I’d rather give you the world
Or we can share mine!

I know I won’t be the first one,
Given you all this attention.
Baby listen!
brought to you by OriginaLyric.Info

I just need somebody to love,
I don’t need nothing else,
I promise girl I swear.
I just need somebody to love.

(Repeat 2)
I need somebody,
I-I need somebody,
I need somebody,
I-I need somebody.

(Somebody to loooove, somebody to looove.)

I just need somebody to love.

And you can have it all,
Anything you want.
I can bring you, give you,
The finer things yeah!

But what I really want,
I can’t find ’cause,
Money can’t find me.
Somebody to love.

Ohhhhh Whoaaaa

Find me somebody to love oohhh.

I need somebody to love,
I-I don’t need to much
Just somebody to love.
Somebody to love.

I don’t need nothing else,
I promise girl I swear,
I just need somebody to love.

I need somebody,
I-I need somebody,
I need somebody,
I-I need somebody.

I need somebody,
I-I need somebody,
I need somebody,
(I swear I just need somebody to love)
I-I need somebody.

Oh Oh.

I just need somebody to love

Jumaat, 16 Julai 2010

Air Mata Tak Akan Mungkin Jadi RON97

Harga petrol naik lagi.

Urmmm...

Syahdu bila tengok meter minyak lepas tangki diisi.

Syahdu sambil menggelengkan kepala dan pakcik penjaga petrol pump pun tersenyum.

Bila la agaknya air mata nak bertukar jadi RON97?

Jawapannya.

Tak mungkin.

Aku dah mula berangan-angan nak pergi kerja naik motosikal je.

Atau.

Naik basikal.

Relevenkah itu?

Hah!

Kirim salam saja laa...

.........=,)

Ahad, 11 Julai 2010

Keyahudian Slash. Mengapa Kita Alpa?!

Memandangkan aku baru saja dapat maklumat ini dari seorang teman blogger. Maka baru aku tahu. Bila aku sudah tahu. Aku mahu kongsikan ini bersama teman-teman yang lain. Terima kasih kepada teman blogger yang berkongsi maklumat ini dengan aku.

Keyahudian Slash...

Slash atau nama sebenarnya Soul Hutson merupakan lagenda gitaris rock era 90-an yang paling terkenal. Dengan rupa paras afrika-amerika, gaya rambut kerinting panjang menutup muka serta topi Uncle Sam yang tidak pernah lekang dari kepala, Slash berjaya menjadi ikon kepada peminat rock n’ roll.

Slash amat sinonim dengan Guns N’ Roses walaupun sebelum itu pernah menyertai kumpulan Snackpit dan sekarang ini Velvet Revolver. Dengan petikan gitar rock campuran country-style ini, Slash seringkali diundang untuk menjadi gitaris undangan sesetengah artis terkenal seperti Michael Jackson dan Ozzy Osborne.


Slash sebenarnya anak kepada pasangan Afrika-Amerika. Dia juga berdarah separuh Yahudi yakni mempunyai talian keturunan Yahudi sebelah bapanya. Ibunya Ola Hudson adalah pendatang berdarah campuran Afrika-Amerika.

Namun identiti yahudinya tidak pernah didedahkan pada era 1990-an kerana ketika semangat perkauman (racisme) terutamanya anti-sematik masih menebal.

Kini, walaupun dia (Slash) seorang Yahudi, dia tetap menjadi pujaan peminat muslim. Maka tidak hairanlah petikan gitarnya juga menjadi bunyi utama dalam lagu “Bayangan” nyanyian Ella.

Karektor Slash yang unik itu juga diabadikan oleh pelukis kartun terkenal majalah Ujang iaitu Gayour yang mana wataknya dijadikan watak utama dalam suatu ruangan kartun.

Walaupun kini usia lelaki yang lahir pada 1965 ini sudah pun mencecah hampir 45 tahun, lelaki Yahudi ini tetap menjadi kegilaan peminat-peminat muslim khususnya di Malaysia. Nampaknya selepas ini, mungkin Lenny Kravitz si Yahudi campuran itu akan mengikut jejak Slash.

Untuk maklumat lanjut sila ke link ini http://dajjal.wordpress.com/2008/09/09/dua-lelaki-yahudi-pujaan-ramai/

Oh Apek. Nak Race Kat Track La.

Suatu hari yang pagi. Aku telah merancang untuk tengok wayang bersama kawan-kawan. Bila aku mengajak beberapa orang kawan. Sebilangan mereka telah tengok dan sedang tengok cerita yang aku nak tengok tu.

.................(insert bunyi cengkerik).

Ok pening kejap dengan ayat. Lama tak berblogging. Baiklah aku cuba lagi.

Lalu aku terpaksalah tengok berdua saja dengan seorang kawan yang belum tengok. Berdua. Berdating? Eh bukan. Memandangkan masa tu ada kawan aku yang sedang tengok cerita tu maka aku menyuruh dia membelikan dua tiket untuk tayangan waktu malam. Tayangan jam 8.00 malam seat tengah.

Hari yang malam. Baca betul-betul. Bukan malang ok. Malam. Aku balik kerja dan sampai di rumah jam 7.15 petang. Lalu aku baring kejap. Then aku mandi. Hati aku berkata 'Tiket dah beli, apa ada hal...'. Semasa aku sedang bersiap telefon aku berbunyi menandakan ada mesej. Aku buat tak tahu saja. Bila aku dah selesai menyiapkan diri. Aku tengok mesej tersebut 'Dah sampai ke?', dihantar pada jam 7.41 petang. Dan aku baca mesej tersebut pada jam ...? Jam berapa datuk harimau?

Aku mengalami tindakan reflek lantas mencapai kunci kereta. Ok terlupa, kunci rumah juga. Lalu aku drive menuju puncak. Memandangkan TGV berada di tingkat atas maka puncak la juga maknanya tu.

Dalam perjalanan aku yang penuh cabaran sambil sekali sekala memandang jam yang disediakan oleh syarikat pembuat kereta. Tiba-tiba! (tanda seru untuk dibaca dengan nada terkejut) Ada pulak seorang apek cina bawa van kedai borong tak puas hati dengan tahap kelajuan kereta aku. Aku dah maki hamun apek tersebut sambil menambah kelajuan. Kelajuan aku berkurangan bila kereta di depan aku bergerak umpama bawa anak anjing bersiar siar. Apek tersebut memintas aku dengan muka bangga tahi ayam dia tu. Lalu aku berkata 'Weyh ba.alip.ba.ya nak race kat track la' dengan suara yang agak kuat tapi aku sorang je dengar. Kerana dalam kereta cuma ada aku seorang saja dan tingkap kereta ditutup kerana aircond dipasang.

Sekian laporan dari saya. Kembali ke TGV untuk menyaksikan cerita PREDATOR yang harram jaddah. Bak kata member aku. Itulah cerita pembukaan kampung baru.

Sekian...

SLASH Live In KL! Apakah?

Aku bukanlah peminat mahupun penyokong fanatik mamat ni. Siapakah si Slah ni pun aku tak berapa tahu. Cuma dengar cerita dari member aku yang kononnya peminat tegar si Slash ni.

Bila tengok gambar di atas. Itu hanyalah seorang lelaki yang berambut ketak. Bila tengok gambar di bawah. Baru aku tahu yang dia adalah seorang lelaki pemetik gitar.

Sebab terang-terang tulis kat situ 'Guitar Hero'. Kalau tak tulis macam tu. Dia tetap seorang lelaki berambut ketak saja.

Ahad, 4 Julai 2010

Gambar Terlampau Ariel Dan Luna

Tarik nafas dalam-dalam dulu sebelum tengok gambar terlampau Ariel dan Luna ni. Takut sakit jantung pulak.


Hik. Kan dah kena ~~~